Maak kennis met toneel met een acteerles bij Toneelhuis Amsterdam. Dit is de plek om jouw acteerprestaties naar een hoger niveau te brengen. Zij bieden opleidingen die aspirant-acteurs voorbereiden op de HBO-toneelopleidingen die Nederland heeft in de steden Arnhem, Amsterdam, Utrecht en Maastricht. Het zijn er dus niet veel en er zijn maar een gering aantal plekken die zij weggeven. Des te bijzonder is jouw prestatie als jij wel een plek bemachtigt bij de opleiding van jouw dromen. Om je nog beter voor te bereiden op de opleiding is een acteerles bij Toneelhuis Amsterdam. Hier doe je meer dan toneelspelen en acteren. Naast het acteren gaan ze ook aan de slag met jou als persoon. Om het te redden in de toneelwereld is een sterke persoonlijkheid essentieel, zeker het doorzettingsvermogen is een belangrijk punt. Reden hiervoor is onder meer de onzekerheid die deze wereld met zich mee brengt. Je bent je nooit lange tijd zeker van een baan en voor iedere rol geldt weer een nieuwe auditie. Het blijft niet bij de auditie van de opleiding alleen, maar dit herhaalt zich voor iedere rol of gezelschap. Met een acteerles bij Toneelhuis Amsterdam maak jij jezelf sterker en ben jij voorbereid op de auditie, de opleiding en de rollen die op jouw pad gaan komen.

Acteerles volgen bij vooropleiding theater

De acteerles is een onderdeel van de vooropleiding theater van Toneelhuis Amsterdam. Deze is helemaal ingericht voor mensen die ambitie hebben om te maken in de toneelwereld. Mensen die gegrepen zijn door het acteren en een leven zonder toneel onvoorstelbaar is. Voor hen is het werken als acteur een droom of eigenlijk een levensdoel. Door de acteerles te volgen bij Toneelhuis Amsterdam krijg je nog meer aanwijzingen om jouw toneelspel te verbeteren. Niet alleen qua toneeltechniek, maar ook voor je eigen persoonlijkheid. Je komt erachter aan welke eigenschappen je moet werken om jouw acteren nog beter en nog unieker te maken. Het gaat op het toneel namelijk niet alleen om goed, maar om originaliteit. Dit is ook iets wat je moet laten zien tijdens de auditie van de HBO-toneelopleiding. Op het podium moet je eruit springen en om het echt te maken moet jouw toneelspel opvallend zijn. Hoe jij hiervoor kan zorgen, dat leer je tijdens de acteerles in Amsterdam. Deze vooropleiding theater is maar het begin, maar een goede voorbereiding en kennismaking met een opleiding dat volledig gericht is op toneel en acteren.

Toneel: een hobby of een carrière?

Misschien dat je al eerder acteerles hebt gevolgd en denk je dat je hiermee een goede basis hebt als acteur. In werkelijkheid is geen enkele acteerles te veel. Iedere keer leer je weer iets anders. Hetzelfde geldt voor de rollen en audities. Er wordt altijd iets anders voor je gevraagd. Tijdens iedere acteerles op de vooropleiding komt er steeds een ander onderdeel aan bod. Zo proberen ze je een volledige voorbereiding te geven voor jouw leven als professioneel acteur. Je zal merken dat het een andere beleving is dan de eerdere lessen die je hebt bijgewoond. Er wordt veel dieper ingegaan op de beleving van je emoties, je inzicht en doorzettingsvermogen. De vooropleiding is voornamelijk gericht op jongeren tussen de 16 en 24 jaar die interesse hebben in acteerles volgen om kans te maken op een plek op de HBO-toneelschool. Hoe de aanmelding in zijn werk gaat en wat de opleiding inhoud staat beschreven op toneelhuisamsterdam.nl. Bekijk of deze lessen zijn wat jij nodig hebt voor jouw vervolgstappen in de toneelwereld in Nederland. Bedenk wel dat het een hoog niveau is, maar ervaring en kennis biedt die je altijd mee gaat dragen.