Altijd een oxygen absorber bij mijn productenIk kom oorspronkelijk uit het Zuiden van het land en ben, na een verhuizing naar het midden van het land, daar een delicatessenzaak begonnen. Ik maak daar veel lekkernijen, waaronder:

  • Diverse soorten broden
  • Allerlei koekjes
  • Taart, gebak en vlaaien
  • Veel soorten hapjes voor catering
  • Dagverse gerechten

Omdat een groot aantal van mijn producten van topkwaliteit moet blijven maak ik gebruik van de oxygen absorber zakjes. Dit zijn zakjes die vocht en zuurstof aan de lucht onttrekken binnen in de verpakking van de producten die ik verkoop.

De oxygen absorber van ATCO

Canadaco BV is een specialist in droogmiddelen speciaal voor delicatessen. Via droogzakjes.nl ben ik bij het oxygen absorber zakje dat ik nu gebruik terecht gekomen. Deze oxygen absorber van het merk ATCO werkt erg goed en zorgt ervoor dat mijn broden vers blijven, mijn koekjes niet zacht worden en vlees niet verkleurd. Het zijn handig toepasbare zakjes die in het buitenland al veel vaker gebruikt worden. Ik heb voor mijn werk als chef kok veel over de wereld gereisd om overal inspiratie op te doen en toen ik voor mijzelf begon met mijn huidige delicatessenzaak heb ik veel van die ideeën gebruikt. Zo kwam ik in Aziatische landen al veelvuldig droogzakjes tegen. Daar worden ze met name gebruikt voor deegwaren, zoals broodjes, koekjes, cake, et cetera. Maar ook in zakken chips en andere producten waarvan het belangrijk is dat ze een bepaalde veerkracht behouden of juist knapperig en krokant moeten blijven is de oxygen absorber een uitkomst. Deze droogzakjes zijn bestemd voor een vochtige atmosfeer, waarbij eerst overtollig vocht wordt opgenomen en daarna de zuurstof wordt opgenomen. Het resultaat is een langere versheid van een product en daarmee een langere houdbaarheid. Tegenwoordig koopt iedereen boodschappen in het groot in en dan is het wel wenselijk dat niet alles direct bederft, maar ook dat er niet te veel conserveringsmiddelen worden toegevoegd aan producten. Ik werk volledig met biologische ingrediënten en sta voor duurzaam, gezond en lekker, dus ik wil geen onnatuurlijke conserveringsmiddelen toevoegen aan mijn producten. Met de oxygen absorber voeg ik geen ingrediënten toe die niet in mijn recepten thuis horen en kan ik toch een versheid en daarmee een goed en lekker product garanderen.

De beste oplossing voor versheid

De oxygen absorber is voor mij en mijn klanten een belangrijke toevoeging, wat ik zie als goede dienstverlening. Mijn klanten zijn het vanaf het begin dat ik mijn zaak heb geopend gewend dat de oxygen absorber zich in de verpakking bevindt en daarom hebben ze er niet aan hoeven wennen. Tegenwoordig komt het ook al wel bij meer producten voor die in een reguliere supermarkt worden verkocht. Van een oxygen absorber in de verpakking kijkt dus niemand echt meer op. Canadaco heeft overigens veel ervaring met dit soort vernuftige dingen om producten vers, droog of zuurstofvrij te houden en lang niet alles is bedoeld voor de voedingsindustrie. Het geeft daarom een goed gevoel dat een organisatie die zo bezig is met deze technologie, dat deze oxygen absorber, die ook binnen de farmaceutische industrie wordt gebruikt, veilig is in gebruik en zekerheid biedt aan zowel mij als mijn klanten. Ik heb voordat ik mijn bestelling pleegde eerst telefonisch contact gehad over het product en goed navraag gedaan. Ik werd van alle informatie voorzien en men begreep ook goed waarom ik de vragen stelde die ik stelde. Dat is in mijn ogen heel erg belangrijk en daarom ben ik er absoluut van overtuigd dat de oxygen absorber van ATCO voor mij en mijn producten de beste keuze is.