Audi A1 winterbanden zijn tegenwoordig overal te vinden. Waar u vroeger naar uw dealer moest om daar te kiezen uit een klein aanbod aan banden (meestal de voorkeuren van de monteurs ter plaatse), kunt u nu direct heel de wereld over om te zien welke banden het beste bij u passen. Maar daar zitten niet alleen maar voordelen aan. Audi A1 winterbanden zijn namelijk in vele soorten en maten te vinden, maar lang niet alle banden zijn even geschikt. Zo zijn er nog steeds websites waar banden aangeboden worden tegen lagere prijzen dan elders. Dat klinkt interessant, maar deze banden zijn vaak een aantal jaar oud. De prestaties die op het label vermeld staan, worden dan ook echt niet meer gehaald. Andere banden die verkocht worden als Audi A1 winterbanden zijn banden met matige labels omdat het hier gaat om merken die niet zo goed presteren als u wilt. Want laten we eerlijk zijn, wanneer u zoekt naar Audi A1 winterbanden, dan wilt u banden die het beste uit uw auto halen. U wilt minimaal geluid in de auto, u wilt optimaal brandstofverbruik en vooral veel grip. Een korte remweg en goede wegligging hebben beide te maken met de grip die u krijgt via uw Audi A1 winterbanden, het enige contact tussen de weg en uw auto.

Audi A1 winterbanden bestellen die bij u passen

Audi A1 winterbanden zijn een belangrijke aanschaf. Het is vooral een aanschaf waar u niet elk jaar mee bezig hoeft. De juiste banden van merken zoals Michelin of Dunlop gaan namelijk jaren mee wanneer u de auto op een normale manier gebruikt op de Nederlandse wegen. Kiest u daarom voor kwaliteit. Een bedrijf met een sterke naam in dit opzicht is JD banden en velgen (jdbandenenvelgen.nl). U kunt de mensen achter de website ook gewoon bellen wanneer u advies wilt over de velgen of Audi A1 winterbanden. Zo weet u zeker dat u een goede keuze kunt maken. Hebt u specifieke eisen voor de Audi A1 winterbanden? Kijkt u dan vooral naar het bandenlabel waar u alle prestaties van de banden kunt vinden. Zo weet u direct wat u kiest, waar u op kunt rekenen en wat de maker van de band getest heeft. Wel zo prettig wanneer u blind wilt kunnen rekenen op de prestaties van uw banden én de prestaties van uw auto wanneer u met uw gezin onderweg bent.

De juiste banden is niet alles

Het kiezen van de juiste Audi A1 winterbanden is niet alles wat u kunt doen wanneer de veiligheid belangrijk is voor u. Kijkt u bijvoorbeeld elke week uw oliepeil na en de stand van de koelvloeistof? Is er een reservewiel aanwezig, is deze op druk en hebt u een in de auto:

  • een hesje
  • een gevarendriehoek
  • een krik
  • een wielsleutel

Met de winter voor de deur is het tevens verstandig om te kijken of u extra warme kleding in de auto kunt leggen voor het geval u ergens met pech komt te staan. Laat u bij het vervangen van uw banden ook kijken naar de staat van de banden. Wanneer de banden scheef afgesleten zijn, kan dit te maken hebben met de instelling van uw wielen. Is er duidelijk sprake van slijtage aan de binnenzijde van de band, dan kan het zijn dat een van de remmen aanloopt. Wanneer u zulke problemen op tijd opmerkt, weet u zeker dat uw nieuwe winterbanden voor uw Audi niet binnen enkele weken ook zo versleten zijn dat deze vervangen moet worden, want dat zou zonde zijn.