Bent u opzoek naar jasmijn thee? Dan bent u bij Tea King aan het goede adres. Tea King is een bedrijf wat gespecialiseerd is op het gebied van de beste kwaliteit thee. U krijgt een gratis verzending bij een bestelling vanaf 30 euro, daarnaast geldt de niet goed geld terug actie. Ook krijgt u een gratis sample bij elke bestelling en persoonlijke service. Wanneer u de bestelling plaatst voor 16:00 uur, dan heeft u het de eerst volgende werkdag in huis. 

Jasmijn thee

Jasmijn thee heeft een basis van groene of witte thee. De bloemblaadjes van de jasmijn worden door de bladeren van de Bent u opzoek naar jasmijn thee?theeplant gemend, dit zorgt ervoor dat de geur en het aroma van de jasmijnbloesem goed verspreidt. Vervolgens worden de theebladeren gedroogd en de overige bloemblaadjes worden weggeblazen, dit maakt de thee klaar voor gebruik. Jasmijn thee is een geneeskrachtige thee wat zorgt voor de vermindering van stress.

De jasmijn thee komt uit het oude China, waar duizend jaar geleden alleen de vorsten ervan mochten drinken. Deze traditie van theedrinken is overgewaaid naar  het westen. De Jasmijn bladeren worden ‘s avonds geplukt en vermengt met gedroogde bladeren van de groene thee. Hiervan wordt de jasmijn thee gemaakt en geëxporteerd. 

Voordelen

De jasmijn thee kent een aantal voordelen, de belangrijksten worden hier weergegeven:

  • Gezond gewichtsverlies: jasmijn thee kan helpen bij het gezond willen afvallen. De thee bevat veel antioxidanten die zorgen voor een versnelde stofwisseling. En hoe sneller de stofwisseling hoe meer calorieën worden verbrand. 
  • Versterkt immuunsysteem: hierdoor kan je lichaam zich beter verdedigen tegen verschillende ziekten en bacteriën, die het lichaam proberen binnen te drinken. De antioxidanten werken ontstekingsremmend.
  • Kans op hart problemen verminderen: de catchinen in de jasmijn thee zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen uit de voeding niet in de aderen terecht komen. Daarnaast verlaagt de thee de bloeddruk.
  • Diabetes voorkomen: de jasmijn thee zorgt ervoor dat de negatieve effecten van diabetes op verschillende proteïnen die u inneemt, terug worden gedraaid.  
  • Gezonde darmflora: jasmijn thee zorgt ervoor dat de maag gezond blijft en maaltijden beter verteerd kunnen worden. Dit heeft een positief effect op de maag en darmen.
  • Verlaagt cholesterol en hoge bloeddruk: jasmijn zorgt ervoor dat dit verlaagd kan worden.
  • Verlaagt stress en creëert meer rust en ontspanning: de jasmijn thee zorgt voor een kalme werking en kan het humeur verbeteren. Het is echter wel zo dat niet iedereen van deze sterke bloemengeur houdt. 
  • Minder gewrichtspijn: de jasmijn thee kan gewrichtspijn afnemen. De thee werkt als een natuurlijke ontstekingsremmer die zwellingen laat afnemen. 
  • Boost de energie: de jasmijn thee ontgift het lichaam van stoffen die er niet thuis horen. Zo krijgt men meer energie door het drinken van jasmijn thee. 

Naast de voordelen heeft jasmijn thee ook nadelen. Echter is het zo dat deze nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Liefhebbers van jasmijn thee gaven aan veel voordelen te ervaren van de thee. Echter moet u wel oppassen met de thee wanneer u zwanger bent of slecht tegen cafeïne kan. Wanneer u meer wilt weten over de werking en de verschillende soorten thee kunt u een kijkje nemen op de website.