Ik woon in Zuid-Holland in de buurt van Het Gein. Als ik zin heb om te fietsen of om even een wandeling te maken, dan kies ik er eigenlijk altijd voor om dan meteen langs de boerderijwinkel van Kaasboerderij Geingenoegen te gaan. Hier hebben ze namelijk echt fantastische producten te koop, waar ik iedere keer weer ontzettend van geniet! Natuurlijk kun je alle artikelen die zij in hun winkel hebben liggen ook wel in de supermarkt kopen, maar ik vind de smaak van hun producten echt gewoon heel veel beter. Nu heb ik niet altijd tijd om langs hun boerderijwinkel te gaan, maar als ik er kom, dan neem ik dan ook meteen een voorraadje mee, zodat ik weer even vooruit kan! En soms, als ik bijvoorbeeld visite krijg of logees, dan ga ik er apart even heen om de lekkerste dingetjes op te halen. Ik vind het altijd leuk om mijn gasten te verwennen met bijzonder eten, het is gewoon gezellig om samen te genieten van voedsel van een hoge kwaliteit. Ik ken niet heel veel mensen die ook wel eens langs een boerderijwinkel gaan en dat is jammer, want het heeft echt zoveel meer smaak wat je daar koopt! Ik zou daarom ook iedereen aan willen raden om daar zeker eens langs te gaan!

Producten van boerderijwinkel

Wat voor producten kun je nu allemaal verwachten in deze boerderijwinkel? Aangezien het een winkeltje bij een kaasboerderij is, kun je er natuurlijk terecht voor diverse zuivelproducten. Je vindt hier bijvoorbeeld:

  • verschillende soorten boerenkazen
  • verse boerenmelk
  • karnemelk
  • standyoghurt

Zelf ben ik echt dol op hun boerenkaas, die heeft zo’n ontzettend lekkere smaak! Ik heb hun eens gevraagd wat nu het verschil is met de kazen die zij zelf maken en die jij in hun boerderijwinkel kunt kopen en de kaas die je in bijvoorbeeld de supermarkt koopt. Zij hebben mij uitgelegd dat dit te maken heeft met de melk die gebruikt wordt voor de vervaardiging ervan. In de fabriek wordt melk van verschillende bedrijven met elkaar gemengd en vervolgens gepasteuriseerd, om zo tot een standaard basis te komen. Hun boerenkaas wordt echter gemaakt van verse rauwe melk. De smaak hiervan kan iedere dag verschillen, afhankelijk van het seizoen en wat de koe gegeten heeft bijvoorbeeld. Zo kan de smaak van boerenkazen dus steeds weer anders zijn en dat is wat mij betreft echt de charme van het kopen van een echte boerenkaas in hun boerderijwinkel! Op hun website kaasboerderij-geingenoegen.nl kun je meer informatie lezen over de manier waarop hun kazen gemaakt worden. Ik vond dit zelf erg interessant om door te lezen!

Andere producten

In de boerderijwinkel van Kaasboerderij Geingenoegen kun je meer kopen dan alleen maar zuivelproducten en dat doe ik dan ook altijd graag. Ik vind de jams die zij te koop hebben echt heerlijk, echt lekker op een beschuitje of een geroosterd broodje, daar kan ik echt van genieten! Ook een chutney van hun kan ik op zijn tijd zeker waarderen, bijvoorbeeld bij een kaasplankje. Zelf ben ik geen fan van geitenkaas en mosterd, maar ook dit bieden zij aan in hun boerderijwinkel, net als eieren. Je merkt, hun assortiment is dus best redelijk uitgebreid met diverse heerlijke streekproducten. Ik vind het zelf altijd fijn om artikelen uit de streek te eten, dan weet je waar het vandaan komt en je weet ook dat er niet heel veel voedselkilometers gemaakt zijn. Dat is ook iets dat mij zeker aanspreekt! Als jij dus eens in de buurt bent, om bijvoorbeeld te genieten van het natuurschoon van Het Gein, dan moet je naar mijn mening absoluut eens een bezoek brengen aan deze boerderijwinkel!