Een paar maanden geleden hebben we een huis laten bouwen op een kavel dat we een tijdje daarvoor hebben weten te bemachtigen. De bouw van het huis is zeer voorspoedig verlopen en we hebben de laatste hand aan ons huis inmiddels weten te voltooien. We zijn daarna verhuisd en met veel plezier wonen we inmiddels in ons huis. Het enige waar we nog niet aan toe zijn gekomen is de aanleg van de tuin rondom het huis. Hier hebben we globaal nu een ontwerp voor klaar liggen en daar gaan we ook snel mee van start. We hebben alleen wel besloten dat we meer beschutting willen, met name naar de buren toe. Daarom hebben we een haag van coniferen laten aanleggen rondom de tuin. We hebben juist voor coniferen gekozen omdat dit een dichte plant is die strak op elkaar gepoot kan worden en waarmee we dus een vrij dichte haag kunnen aanleggen, die we vervolgens in een mooie strakke vorm kunnen bijknippen. We zien het als een groene muur rondom de tuin die we met coniferen hebben laten aanleggen. Dit aanleggen is gedaan door de mensen van Coniferen Bestellen. We hebben op internet gekeken waar we het beste deze boompjes konden bestellen en toen kwamen we op www.coniferen-bestellen.nl uit. Dit is een heel praktische site.

  • Ze verkopen verschillende soorten
  • Geven goed advies
  • Planten ook voor je aan

Nu hadden wij op dat moment nog geen idee van de hoeveelheid coniferen die we nodig zouden hebben, dus wat dat betreft was alle hulp welkom.

Het laten planten van de coniferen voor onze haag

We hebben contact opgenomen met deze firma en daar kreeg ik de logische vraag om hoeveel meter haag het zou gaan. Hierop waren we gelukkig voorbereid, dus ik heb het aantal meters aangegeven. Daarbij heb ik verteld dat het de bedoeling is dat het een dichtbegroeide haag wordt en dat die, wanneer de juiste hoogte is bereikt, eenvoudig in vorm gehouden moet worden. We hadden ondertussen al even op de website gekeken en daar gezien dat de Dwergcipres Chamaecyparis Columnaris een conifeersoort is waar wij wel van gecharmeerd waren. Dit is een vrij dichtgroeiende conifeer die een iets blauwige kleur heeft. Dat is ook wel de kleur waarnaar we op zoek waren. Volgens de man die ik aan de telefoon had was dit ook een heel goede conifeer voor het soort haag dat wij wilde aanleggen. We kregen toen advies over het aantal stuks dat er per meter geplant zou kunnen worden en er volgde nog wat meer informatie over de groeisnelheid en het onderhoud. Wij waren ervan overtuigd dat dit het soort conifeer was waar we naar op zoek waren. We hebben toen een offerte opgevraagd met het aantal coniferen dat we nodig zouden hebben voor onze volledige heb, waarbij we hebben gevraagd om er een paar extra mee te nemen, omdat we die wellicht ook aan de voorkant van ons huis zouden willen gebruiken. Daarnaast wilde we graag hulp bij het aanplanten van de coniferen en dat was geen enkel probleem. Er werd een offerte opgemaakt en die hebben we ook vrij snel ontvangen.

De basis voor de tuin is gelegd

Het duurde niet lang voor we de coniferen geleverd kregen en ze heel netjes rondom de tuin als één groene muur zijn aangelegd. De kleur is in werkelijkheid nog mooier dan we op de foto hadden gezien en de extra bomen hebben we uiteindelijk gebruikt om een afscheiding te creëren tussen de oprit van ons huis en dat van de buren. De basis voor de tuin is nu gelegd. Nu de rest nog.