Als het gaat om duurzaam ontharen, dan vraag je je misschien af wat dan de meest effectieve manier is. Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je lichaamshaar kunt verwijderen. De optie waar waarschijnlijk het meest voor gekozen wordt, is het gebruik van een scheermesje. Dit gaat snel, je kunt het gewoon thuis onder de douche doen en de kosten hiervoor zijn heel erg laag. Dat zijn natuurlijk belangrijke pluspunten, maar je kunt het niet echt onder duurzaam ontharen scharen. De haartjes komen immers ontzettend snel weer terug, veel mensen voelen de volgende dag al weer stoppeltjes. Dat is natuurlijk jammer, want dan kun je weer opnieuw beginnen, dan heb je geen super glad resultaat meer. Een ander nadeel van scheren, is dat velen last krijgen van jeuk op het moment dat haartjes terug groeien. Daar komt bij dat je huid erg uitdroogt door het gebruik van het scheermes en dat jij jezelf kunt snijden. Het is dus niet echt ideaal. Een andere optie is waxen, dan profiteer je wel veel langer van een gladdere huid. Maar uiteindelijk komt de haargroei altijd weer terug. Bovendien is een behandeling met wax niet bepaald pijnloos. Ditzelfde geldt voor epileren. Het is dan voor velen ook echt de vraag waar zij nu het best voor kunnen kiezen, waarmee haal je nu het beste resultaat? En bij welke behandeling profiteer je van een langdurend effect, zodat je ook echt van duurzaam ontharen kunt spreken?

Duurzaam ontharen door middel van IPL

Als je lang profijt wilt hebben van de behandeling, dan kun je het beste kiezen voor IPL, dit is wat dat betreft echt duurzaam ontharen! Wat is het nu precies? IPL staat voor Intense Pulse Light en hierbij worden er sterke lichtflitsen door je haren naar de haarzakjes gestuurd. Dit licht zal ervoor zorgen dat de haarzakjes vernietigd worden en daarom kun je bij deze methode echt spreken van duurzaam ontharen. Als het haarzakje immers vernietigd is, dan kan de haar ook niet weer terug groeien. Je bent dan dus echt voor altijd van de ongewenste haargroei verlost! Wat wel belangrijk is om op te merken, is dat dit niet werkt bij grijze, rode en blonde haren. Het licht kan namelijk alleen doorgegeven worden door haren die voldoende melanine, pigment, bevatten. Zonder de melanine kan de energie niet tot in het haarzakje komen. Grijze, rode en blonde mensen zullen dus een andere manier moeten kiezen, voor hen is deze methode van duurzaam ontharen niet weggelegd.

Welke haargroei verwijderen?

Welke haargroei kan er nu verwijderd worden met deze manier van duurzaam ontharen? Eigenlijk alles wat jij graag weg wilt hebben. Het is natuurlijk heel persoonlijk welke haargroei jij als ongewenst beschouwt en aan welke jij je niet stoort. Het kan bijvoorbeeld gaan om haren op de:

  • bovenlip
  • kin
  • rug
  • benen

Maar er zijn ook wel mensen die hun oksels en armen op deze manier willen behandelen of de bikinilijn. Ook schouders, borst en buik kunnen behandeld worden. Deze manier van duurzaam ontharen is zowel voor dames als heren uitstekend geschikt! Zou jij graag voor altijd van je ongewenste haargroei verlost willen worden? Dan kun je voor bovengenoemde behandeling terecht bij Schoonheidssalon Jarina in Amersfoort. Zij kan er met een speciaal hiervoor gemaakt apparaatje voor zorgen dat jouw haren verwijderd worden op die plek waar jij ze graag kwijt wilt. Houd hierbij wel in het oog dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor een goed effect, ongeveer tien. Op jarina.eu kun je daar meer over lezen! Wil jij duurzaam ontharen? Het kan bij Schoonheidssalon Jarina met behulp van IPL!