Wij wonen in een dorp aan een provinciale weg en ons huis is wat verder van de weg afgelegen. Door de ruimte tussen ons huis en dat van de buren is, vinden mensen het soms lastig om te bepalen op welk nummer wij wonen en is het huisnummer op ons huis niet voldoende leesbaar voor mensen die langsrijden. We hebben daarom ervoor gekozen om een paar huisnummers te kopen, die allemaal in één stijl zijn, zodat voor iedereen duidelijk is wel huisnummer er bij ons huis hoort.

Ons huisnummer online aangeschaft

We zijn op naambordencentrale.nl gaan kijken voor een nieuw huisnummer, want een simpel wit plaatje met zwarte letters is gemakkelijk, maar het mag van ons ook wel een beetje in stijl zijn met het huis. We wonen in een oud boerderijtje en daar past een emaille huisnummer heel goed bij. We waren al eerder bij NaambordenCentrale aan het juiste adres geweest voor een passend naambord van ons gezin bij de deur. Toen hadden we er nog niet over nagedacht dat een zichtbaar huisnummer ook wel eens wenselijk zou kunnen zijn, maar we hadden de website wel onthouden, want de NaambordenCentrale heeft:

  • Goede service
  • Voordelige prijzen
  • Geen verzendkosten
  • Zorgvuldige levering
  • Een uitgebreide keuze

Precies wat wij belangrijk vinden en daarnaast is het heel erg gemakkelijk om een bestelling te plaatsen via de webshop op de site. We zijn dan ook daar op zoek gegaan naar een emaille huisnummer dat in stijl is bij ons huis en dat hebben we ook heel snel gevonden. Daarbij hebben we er wel voor gekozen om toch voor leesbaarheid te gaan. In eerste instantie wilden we een mooi groen emaille huisnummer met witte letters, waarvan we er één op het huis zouden bevestigen en twee aan weerszijde van een paal naast de ingang van de oprit. Het is alleen niet heel duidelijk zichtbaar wanneer er hoog gras in de berm staat. We hebben er dus voor gekozen om een wat hoger paaltje te plaatsen, dan we in eerste instantie in gedachten hadden en om toch een wit bordje met het huisnummer in zwarte cijfers te kiezen. Gelukkig zijn er hele mooie ovale huisnummers te verkrijgen die heel goed bij de stijl van ons huis passen en meegaan in de nostalgische sfeer waar wij zo van houden. De levertijd van deze huisnummers zijn iets langer dan gewone nummerbordjes, maar het is dan ook echt geëmailleerd en met oog voor detail en kwaliteit gemaakt. Het maakt ons dan niet uit hoe lang het duurt voor een nummerbordje bij ons thuis is.

De huisnummers ontvangen en aangebracht

Eenmaal geleverd waren we echt te spreken over het resultaat. Deze nummers zijn zichtbaar handgemaakt en het laagje glansporselein dat is gebruikt ziet er zo mooi uit. Het ligt heel egaal over het metalen plaatje waarop het is aangebracht en het voelt zelfs heel authentiek aan. Wij zijn er heel erg blij mee. Bij de nummers kregen we ook het bevestigingsmateriaal geleverd en we hebben toen eerst het huisnummer op het huis bevestigd. Het past heel erg mooi bij het huis en alle oorspronkelijke elementen die we hebben teruggebracht. Het is net alsof het huisnummerbordje er altijd zo op heeft gezeten. Bij de weg hadden we inmiddels al ruimte gemaakt om een paal te plaatsen en na de nummers aan weerszijde van een paal bevestigd te hebben, hebben we deze buiten bij de ingang van de inrit geplaatst, maar wel op zo’n manier dat hij niet snel omver gereden kan worden. Dat zou dan weer jammer zijn. De nummers zijn perfect zichtbaar en nu weet iedereen welk huisnummer we hebben.