Bij ons in de wijk staat al jaren een speeltuin voor de kinderen uit de buurt. Dit is een afgesloten speeltuin die wordt gerund door vele vrijwilligers die allemaal in de wijk actief zijn. We zijn een hechte buurt en daarom vinden wij het ook erg waardevol dat deze speeltuin in goede conditie blijft voor de kinderen. Sommigen van ons zijn hier zelfs opgegroeid en hebben warme herinneringen aan deze speeltuin. Met aan aantal moeders hebben we onlangs het initiatief genomen om Frans boomschors te laten aanleggen ter verbetering van de speeltuin. We hebben een aantal kleine renovaties aangebracht en uit ervaring weten enkelen van ons dat Frans boomschors in de tuin al een heel prettige manier is om kindvriendelijk te werken en toch een natuurlijke uitstraling te houden. Vandaar dat we ook hiervoor gekozen hebben om boomschors aan te brengen in de speeltuin.

Frans boomschors als onderdeel van de renovatie van de speeltuin

Onze speeltuin is gelegen in een mooie omgeving, met veel bomen en struiken, waardoor de kinderen een prachtige beschutte plek hebben en vrijuit kunnen spelen zonder andere mensen tot last te zijn. Omdat wat speeltoestellen verouderd waren en de gemeente geen geld wilde uitgeven aan vernieuwing in de speeltuin, hebben we zelf de handen ineen geslagen en via een nabij gelegen basisschool een inzamelingsactie op poten gezet om geld in te zamelen voor een aantal aanpassingen en vernieuwingen in de speeltuin. We hebben onder andere de schommel en de wip vervangen, de glijbaan is gerenoveerd en er zijn een paar kleine speeltoestellen bijgekomen. We waren echter nog niet  helemaal tevreden en met het budget dat we bijeen hadden gekregen hebben we geopperd om Frans boomschors aan te schaffen. Het voordeel van Frans boomschors is dat het heel zacht en kindvriendelijk is. Er komen geen splinters vanaf, het geeft een mooie zachte ondergrond en het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk, wat we met enkel vrijwilligers natuurlijk toejuichen. Hoe minder onderhoud we aan de speeltuin hebben, hoe meer tijd we overhouden om met onze kinderen te genieten van een onbezorgde middag. Het Frans boomschors hebben we uiteindelijk aangelegd voor:

  • De ondergrond van de glijbaan
  • Onder de schommel
  • Rondom en onder de klimkoepel
  • Onder de kabelbaan en klimtouwen
  • Om de trampoline
  • Langs de wiebeltoestellen

We hebben het Frans boomschors aangeschaft via Boomschors.nl, waarbij we online op boomschors.nl eenvoudig de keuze hebben kunnen maken in het boomschors dat we wilde hebben. Omdat het geleverd is voor de speeltuin hebben we er expliciet voor gekozen om een wat dikkere laag dan normaal aan te leggen en het is een erg mooie oplossing geworden. We hebben overal Frans boomschors aangelegd waar we de rubber matten konden vervangen die er eerst lagen. We hebben vooral in de hitte van de afgelopen zomer gemerkt dat deze rubber matten behoorlijk heet kunnen worden. Ook stonden er overal oude kruiwagenbanden en andere onnatuurlijke objecten en met het Frans boomschors hebben we meer de natuur kunnen terugbrengen in de algehele uitstraling van de speeltuin. Het grappige aan het verhaal is dat de kinderen het ook een fijne oplossing vinden. Ze vinden het veel minder warm in de speeltuin nu al het rubber weg is en ze hebben ook minder last van schaafwonden, wat je bij rubber matten soms nog wel hebt.

Ook paden vervangen voor boomschors

Van de ingang van de speeltuin naar het clubhuis lag een pad van betonnen platen en ook die hebben we vervangen voor Frans boomschors. We zijn erg blij met deze oplossing en zowel de ouders als de kinderen hebben er een erg mooie en natuurlijk ogende speeltuin voor terug gekregen.