Ik ben zelfstandig ondernemer met een goedlopend bedrijf. Het ene moment ben ik aan het werk voor de klant, het andere moment sta ik met mijn vriendin in de winkel voor de boodschappen. Als ondernemer moet je goed kunnen ordenen, jezelf op de juiste momenten kunnen aan- of uitzetten. Het heeft lang geduurd voor ik begreep hoe dat moest. Ik heb die weg ook niet alleen bewandeld, maar werd daarbij geholpen door een organisatie coach. Een organisatie coach helpt je bij het inschatten van je problemen en het vinden van je structuur. Ineens heb je tijd die je eerst niet had: heerlijk! Waar kan een organisatie coach je bij helpen?

  • Aanleren van vaardigheden om zelf te structureren
  • Handvatten voor een happy leven
  • Realiseren van een aangename omgeving
  • Metank.nl

Organiseren kun je leren. Je krijgt het antwoord niet op een A4. Een organisatie coach helpt je met het zoeken naar de dingen waar jij baat bij hebt. Het vinden van je innerlijke rust, het plannen van je zakelijke werkzaamheden of het maken van tijd. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je partner. Verder krijg je een aantal handvatten om je weer prettig te voelen in je eigen omgeving. Een organisatie coach helpt je om de chaos te ordenen en de persoonlijke situatie weer onder controle te krijgen. Dat geeft heel veel rust. Als je momenten van ontspanning inbouwt, kun je altijd het beste van jezelf geven. Tot slot kan een organisatie coach ook heel praktisch te werk gaan, bijvoorbeeld bij het structureren van een werkplek. De papieren op de juiste plek, de kop koffie makkelijk bereikbaar en een opgeruimd bureau; het draagt allemaal bij aan het ontstaan van kalmte. Ben jij ook op zoek naar een organisatie coach? Neem dan contact op met Ank! Op https://metank.nl/organisatie-coach/ krijg je meer informatie en kun je meteen contact opnemen!

Wat levert een organisatie coach op?

Veel mensen geloven niet direct in het nut van goede organisatie. Ze doen iedere dag hun werk en zijn daar gelukkig mee, wat kan structuur daar nou bij helpen? Wanneer je als mens gestructureerd werkt, zit je altijd beter in je vel. Je hebt het gevoel dat je meer tijd over hebt om leuke dingen te doen, waardoor je vrolijker bent en meer van het leven geniet. Het maakt niet uit hoe goed je bent in je werk, iedereen is gebaat bij een organisatie coach. Snelle werkers kunnen nog meer werk verzetten, onderzoekers kunnen nog dieper de materie induiken. Verder voorkomt een goede structuur dat je het overzicht verliest. Als je even niet meer weet hoe het allemaal moet, is de kans groot dat je in een diep dal valt. Dit kun je voorkomen door de zaken goed op orde te hebben. Bovendien voorkom je daarmee psychische klachten zoals een burn-out of een depressie. Een organisatie coach helpt je bij het vastpakken van je eigen leven. Haal het meeste uit je dag, kies voor orde en rust.

Structureren is een vaardigheid

Aan het begin is het zeker even lastig om alles op een rijtje te zetten. Je hersenen zijn niet gewend om op die manier te werken, dus je moet jezelf echt dwingen om door te gaan. Het kan daarom aan het begin van het traject best zo zijn dat je het gevoel hebt dat je meer moet doen. Dat is in zekere zin ook zo, maar met een goede organisatie is dat geen enkel probleem. Omdat je moet wennen aan die organisatie kan de beginperiode een uitdaging zijn. Geef niet op en zet door, dan pluk je daar op den duur de vruchten van!