Heeft u plannen om uw huis te gaan verkopen en bent u benieuwd naar de kosten die hieraan verbonden zijn? Bij het verkopen van een huis komen veel belangrijke zaken kijken. Wij vertellen u graag meer over hoe het kan dat er verschillende prijzen worden aangehouden als kosten bij de verkoop van uw huis, waarom er opstartkosten worden berekend en wat courage inhoud. Voor alle informatie kunt u terecht op onze website:  makelaarkosten.

Kosten bij verkoop huis

Bij de verkoop van uw huis gaat u altijd voor een positief eindresultaat onderaan de streep. U heeft wellicht flink geïnvesteerd in uw huis of door verloop van tijd is de marktwaarde omhoog gegaan. Nu bent u benieuwd naar de gemiddelde kosten die door een verkoopmakelaar in rekening worden gebracht. Wat wij u gelijk kunnen vertellen van makelaarkosten is dat de kosten voor de verkoop van uw huis sterk van elkaar verschillen. Elke makelaar hanteert namelijk zijn eigen tariefsysteem en prijsopbouw. Niet elke makelaar werkt dus op basis van een vast bedrag. Uiteraard, weet u hierdoor wel wat u vooraf kwijt bent, wat als negatieve gevolg met zich meebrengt dat bij tegenvallend verkoopresultaat u nog steeds hetzelfde dient te betalen. Daarbij is het zeker belangrijk om te controleren welke diensten allemaal onder de vaste prijs vallen per makelaar. Promotie en onderhandelingen zijn veelal inbegrepen diensten. Verzorgen van bezichtigingen en het laten uitvoeren van een taxatie zijn echter ook cruciale diensten die veelal niet in de vaste prijs zijn opgenomen.  

Het hanteren van opstartkosten, is dat een normale kostenpost bij de verkoop van uw huis? De opstartkosten zijn de kosten die een makelaar maakt om uw huis op de verkoopmarkt te zetten. Hierbij heeft elk huis een andere strategie en houdt elke makelaar zijn of haar eigen werkwijze aan. Uiteraard vallen hier ook de ‘te koop borden’ en bekende huizenwebsites onder. Dit is echter nog niet alles! De meeste makelaren investeren fors in de marketing om de maximale kans op verkoop van uw huis te kunnen nastreven. Denk hierbij aan professionele foto’s van uw huis of het maken van een onderscheidende en opvallende brochure. Uiteraard komen alle uren er nog bovenop die de makelaar inzet om uw huis op alle andere verkoopwebsites te plaatsen, advertenties in de etalages op te hangen en contact op te nemen met mogelijke potentiële geïnteresseerden. Kortom, een makelaar investeert veel om uw huis überhaupt onder de aandacht te laten komen, waardoor een het hanteren van opstartkosten bij de verkoop van uw huis, zeker geen vreemde kostenpost is. 

Courtage kosten bij verkoop huis

Wat zijn courtage kosten? Courtage staat voor het percentage van de verkoopsom die uw makelaar krijgt als makelaarsvergoeding voor zijn diensten. Het grootst gedeelte van de verkoopkosten voor uw huis is dus gebaseerd op dit percentage. Gebruikelijk ligt dit percentage tussen de 1% en 2% van de verkoopsom van uw huis. Het klinkt als een klein verschil, maar tussen beide zit in de praktijk en groot financieel verschil! De kosten bij verkoop van uw huis kunnen dus sterk variëren. Stel dat 1% €3250,- is, dan betaalt u bij 2% aan makelaarsvergoeding al €6500,-. Een verschil van duizenden euro’s. Daarom adviseren wij altijd om vooraf diverse offertes te laten uitbrengen door verschillende makelaars. Zo kunt u de kosten bij de verkoop van uw huis vooraf goed vergelijken én veel geld besparen! Daarbij is het goed om te weten dat de courtage geen aftrekpost is bij de belasting.

Kortom:

  • Concreet advies
  • Goed geïnformeerd van start
  • Voorkom veelgemaakte fouten

Lees onze volledige website nu voor alle informatie, zodat u bespaart op de kosten voor de verkoop van uw huis: makelaarkosten.nl.