Wie het woord molok ziet staan, zal niet meteen aan een afvalcontainer denken. De reden daarvoor zou heel goed kunnen zijn dat het idee afkomstig is geweest van een Fin, en wel Veikko Salli, de toenmalige restauranteigenaar die zocht naar een manier om zijn afval beter op te slaan. Vooral was hij op zoek naar een manier die hygiënischer zou zijn dan de containers die hij op dat moment in zijn bezit had. Hij heeft daarbij de molok ontworpen, dit is een container die deels onder de grond zit, waardoor het opslaan van afval makkelijker en belangrijker hygiënischer is. Daarnaast is het ook een groot pluspunt dat de molok veel minder ruimte inneemt dan de standaard containers.

De grote voordelen van de molok

De molok heeft naast dat hij dus deels onder de grond zit, nog vele meer grote voordelen en wel de volgende.

  • Omdat een groot deel van de container onder de grond zit en onder de grond in een stalen constructie zit, is deze brandveilig.
  • Stankoverlast is minimaal bij de molok. Omdat het afval onder de grond opgeslagen wordt, heeft het weinig last van temperatuurschommelingen waardoor er minder tot geen stankoverlast is.
  • De container neemt minder plaats is dan de standaard containers.
  • Er kan veel afval in opgeslagen worden. Het legen hoeft dus niet zo frequent als bij andere containers, wat weer goed is voor het milieu.
  • Het plaatsen van meerdere containers op rij is mogelijk, waardoor je verschillende soorten afval kunt gaan scheiden op hetzelfde oppervlak.

De molok ziet er daarnaast ook nog eens bijzonder fraai uit, zeker voor een container. Omdat de container ook niet via de opening waar je afval inwerpt geleegd wordt, zal deze relatief schoon blijven. Allemaal voordelen, daarnaast kan de molok eenvoudig vrijwel overal geplaatst worden, dus is deze container ook bij uitstek geschikt voor recreatiegebieden, festivals en voor het gebruik op parkeerplaatsen.

Laat een afvalscan uitvoeren

Om erachter te komen welke soort container je het beste kunt gebruiken, kan je het beste een afvalscan laten uitvoeren. Je kunt dit onder andere laten doen bij ondergrondse-afvalcontainers. Zij kunnen je helpen om een te bepalen welke containers je het meeste nodig hebt, en voor welke containers het verstandig is om bijvoorbeeld een molok te laten plaatsen. Hoewel een molok een hele slimme oplossing is, hoeft het niet altijd de beste oplossing te zijn voor je eigen situatie. Er zijn veel meer containers waar je uit kunt kiezen die zowel boven als onder de grond geplaatst kunnen worden. De semi ondergrondse containers als de molok, de volledig ondergrondse containers en de ondergrondse perscontainers. Door een afvalscan te laten maken, zullen ze je helpen om te bepalen welke container het beste bij jouw situatie past. Heb je een systeem nodig met pasjes? Moet er opgelet worden of er mensen bij het afval kunnen komen? Hoewel het laatste wat vreemd kan klinken, is het met kleine kinderen of dementerende mensen altijd zo dat ze bijvoorbeeld verstoppertje gaan spelen en dan is het klimmen in een container helemaal geen bizar idee. Allemaal dingen waar je rekening mee zal moeten houden en waar ze bij ondergrondse-containers je bij helpen meedenken. Zoek je dus nog een container, of ben je niet tevreden met je huidige containersysteem of het ophaalsysteem? Kijk dan snel op https://www.ondergrondse-afvalcontainers.nl/molok/. Dan kan je alle informatie vinden die je nodig kunt hebben voor het laten plaatsen van een container. Ook kan je meteen een afspraak maken om een afvalscan uit te laten voeren, zodat ze je kunnen helpen om een profiel op te stellen voor de best mogelijke container.