Al jaren ben ik een echte jojo en ga ik op en neer in gewicht. Het aankomen lukt me natuurlijk beter dan het afvallen en helaas komt het vaker voor dat ik meer kilo’s aankom, dan dat ik afval. Het probleem zit hem in het vasthouden van het nieuwe, lagere gewicht en om dat nu voor eens en voor altijd tegen te gaan heb ik Willemijn Arends ingeschakeld als mijn vitaliteitscoach. Dankzij haar kennis, expertise, ervaring en toewijding ben ik afgevallen én met blijvend resultaat. Als vitaliteitscoach is Willemijn voor mij een echte rots in de branding. Naast dat ze heel goed weet wat er nodig is om blijvend af te vallen is ze met echt ook een vitaliteitscoach, met de nadruk op coach. Ze ploetert met mij mee in mijn worsteling om het gewicht eraf te krijgen en te houden en geeft daarbij zoveel tips en handvatten dat het me nu eindelijk gelukt is om een verandering mijn levenswijze aan te brengen, die ervoor zorgt dat het gewicht eraf blijft en ik me energieker en vitaler voel.

Waarom een vitaliteitscoach

Dat vroeg ik mij eerst ook af, want ik was in eerste instantie op zoek gegaan naar een afslankconsulent. Ik heb natuurlijk al de nodige ervaring met het niet-succesvol afvallen en dus was ik vastberaden hier hulp bij te zoeken. Tot ik op een gegeven moment een boek las, dat ging over voeding, vitaliteit en dat dit barstensvol leven zit. Het kwam voort uit natuurvoeding en hierdoor werd ik getriggerd. Vitaliteit, energie, coaching. Dat was het. Ik was niet op zoek naar een afslankingsconsulent maar naar een vitaliteitscoach. Ik ben toen van zoektocht veranderd en op die manier op willemijnarends.nl terecht gekomen, de website van mijn huidige vitaliteitscoach Willemijn Arends. Eigenlijk alles wat ik daar las bevestigde mijn gevoel en sterkte mij in het inschakelen van een vitaliteitscoach om een verandering in mijn leven aan te brengen die mij zou helpen om met blijvend resultaat af te vallen. Het voordeel van de ondersteuning van een vitaliteitscoach is dat er niet alleen erg wordt gefocust op calorieën en wat je wel en niet mag eten. Vooral dat woordje ‘mag’ staat mij daarin tegen. Ik wil zelf kunnen bepalen wat ik wanneer eet, alleen wil ik daarbij wel de juiste informatie hebben over de vitaliteit die voeding biedt. Met mijn vitaliteitscoach richt ik mij dus op:

  • Voedingswaarde
  • Energie uit voeding
  • Mijn eigen energieverbruik
  • Mijn mentale toestand
  • Hoe ik een balans vind in dit alles

Het helpt hierbij enorm om iemand als Willemijn op de zijlaan te hebben staan, waarmee je kunt delen in wat voor proces je zit. Ik heb erg gemerkt dat wanneer ik met mijn omgeving deel dat ik bezig ben om af te slanken, dat veel mensen me proberen te stimuleren door te zeggen dat ze het goed vinden, maar vervolgens ook bevestigen dat ze wel hadden verwacht dat het niet zou lukken als het me weer eens niet gelukt is. Een coach is daarbij een onafhankelijk iemand die je die steun in de rug geeft die je nodig hebt en die daarbij de kennis heeft om de steun te onderbouwen.

Op een gezonde manier afvallen

Wat voor mij heel erg heft geholpen is dat ik met mijn vitaliteitscoach mijn levensstijl heb weten aan te passen, waardoor ik op een gezonde manier en in een gezond tempo ben afgevallen. Hierdoor is het veel eenvoudiger om de juiste voeding en eetwijze blijvend toe te passen in mijn leven. De verkregen kennis helpt daar ook heel erg bij. Ik ben Willemijn dan ook heel erg dankbaar voor haar steun in deze afgelopen periode.