Riool ontstoppen: hoe ga je te werk?Stel je voor: na het koken probeer je het kookvocht af te gieten in de wasbak, maar het water loopt niet netjes het putje in. Sterker nog, etensresten komen naar boven en er komt een vieze geur uit de leidingen. Grote kans dat je dan te maken hebt met een verstopping! Wanneer je daarmee te maken krijgt is het zaak om direct actie te ondernemen. In de eerste plaats is het belangrijk om te achterhalen waar de verstopping precies zit en wat de oorzaak is. Daarna moet je het riool ontstoppen om de problemen te verhelpen. Hoe doe je dat precies en waar moet je rekening mee houden?

  • Het herkennen van een verstopping
  • De oorzaken
  • Heft in eigen hand
  • Goede inspectie

Veel mensen grijpen pas in als het te laat is. Een riool ontstoppen is echter in veel gevallen een laatste redmiddel. Van tevoren kun je al veel doen om een verstopping te voorkomen. Zo zijn er tal van signalen die je kunt herkennen. Kijk bijvoorbeeld naar de manier waarop het water wegloopt. Gaat dan minder snel dan gebruikelijk, trek dan meteen aan de bel! Ook kun je letten op de geur in de keuken. Wees op je hoede wanneer je een vreemde geur ruikt terwijl het water wegloopt. Houd deze voortekenen goed in de gaten, dan voorkom je grotere problemen op een later moment! Is het al te laat en wil je het riool ontstoppen? Neem dan contact op met de experts van Rioolprobleem Kwijt! Op hun site, rioolprobleemkwijt.nl, lees je meer over de mogelijkheden en leer je hoe je een ontstopping kunt voorkomen. Je kunt direct in contact komen via het contactformulier!

Riool ontstoppen: wat kun je zelf doen?

Soms is de verstopping klein, of de overlast beperkt. In dat geval kun je proberen om het probleem eerst zelf op te lossen. Wil jij je riool ontstoppen? Zorg dan dat je weet wat er precies aan de hand is. Het is dus belangrijk om de oorzaak zo snel mogelijk te achterhalen. Heb je tijdens het koken etensresten door de afvoer gespoeld? Dan kan het achtergebleven vet aan elkaar gaan klonteren en de leiding dichtdrukken. Hetzelfde geldt voor zeepresten, bijvoorbeeld van het handen wassen. Je kunt het riool ontstoppen met zogeheten ontstopper, maar pas op dat je geen schade veroorzaakt aan de leidingen. Je bent dan veel verder van huis! Bij een serieuze verstopping, bijvoorbeeld in de badkamer, is het slim om een expert in te schakelen. Zo weet je zeker dat het probleem vakkundig wordt verholpen. Zorg daarbij dat de leidingen rondom het huis regelmatig worden geïnspecteerd. Dit helpt je om een verstopping te zien aankomen en voorkomt lekkage. Wil jij je riool ontstoppen, of een controle van de leidingen laten uitvoeren? Ga dan direct naar bovenstaande site en neem contact op. Je kunt een op maat gemaakt offerte opvragen, zodat je direct weet hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn. Je kunt dan beslissen of die investering de moeite waard is!

Eerste hulp bij verstopping

Ontstaat de verstopping later op de dag of vroeg in de morgen? Bel dan met de klantenservice. Zij kunnen je tijdelijk verder helpen met handige tips tot de vakmensen bij je langskomen. Zo blijft de overlast tot een minimum beperkt. Wonen de kinderen nog thuis? Adviseer ze dan om geen gebruik te maken van het water of om niet te douchen. Een verstopping in één buis kan namelijk grote invloed hebben op de rest van de riolering. Wacht niet te lang, maar neem direct contact op en laat het riool ontstoppen!