Heb jij een mooi kunstwerk gekocht? Dan wil je natuurlijk graag dit mooie schilderij inlijsten! Een schildering kan op zichzelf natuurlijk al prachtig zijn en er stralend en schitterend uitzien. Maar zonder lijst is het toch eigenlijk altijd een beetje onaf, het is het dan net niet. Dat geldt natuurlijk niet alleen hiervoor, ook foto’s of andere decoratieve objecten krijgen een hoop extra uitstraling op het moment dat er een mooi frame omheen gedaan wordt. Dat moet je dan dus ook zeker niet laten! Is het doek dat jij gekocht hebt nog niet ingelijst? Dan is het schilderij inlijsten zeker een aanrader! Niet alleen zorgt een goede inlijsting ervoor dat het doek veel beter tot zijn recht komt, het is ook zo dat dit het ophangen een heel stuk eenvoudiger maakt. Je kunt het dan immers aan het framewerk ophangen, in plaats van dat dit aan het doek zelf moet gebeuren. Daarnaast is het ook nog eens zo dat lijsten bescherming bieden en het schilderdoek strak houden. Een schilderij inlijsten is dus om meerdere redenen echt aan te raden en iets dat je zeker niet na zou moeten laten!

Met welke lijst het schilderij inlijsten?

Als jij een schilderij inlijsten wilt, dan heb je hiervoor heel veel verschillende mogelijkheden, veel meer dan je misschien zou verwachten. Veel mensen hebben er geen idee van hoe groot het aanbod op dit gebied eigenlijk is, omdat zij voor lijsten vooral naar de grotere woonzaken gaan. Daar zijn inderdaad wel wat exemplaren te vinden, maar de keus is daar tegelijkertijd vaak ook erg beperkt. Je kunt maar uit een paar maten kiezen en ook in materiaal heb je niet veel keus. Vaak is het zo dat je enkel kunt kiezen uit kunststof of uit een heel eenvoudige houtsoort of fineer. In sommige gevallen voldoet dit misschien, maar wil je een mooi schilderij inlijsten, dan wil je natuurlijk dat de omlijsting ook geheel perfect is. Dat betekent ten eerste natuurlijk dat de maat er perfect bij moet passen. Waar je bij een foto nog wel van een passe-partout gebruiken kunt, is dat bij een schildering natuurlijk absoluut geen optie. Dat zou afbreuk doen aan het geheel en dat is natuurlijk zonde. Ten tweede let je natuurlijk op de kleur van het framewerk, deze moet of goed passen bij de kleuren die op het doek gebruikt zijn of de lijstkleur moet er juist voor zorgen dat het kunstobject nog beter tot zijn recht komt. Tot slot let je natuurlijk ook op het materiaal als je een schilderij inlijsten gaat. Je wilt dat dit sterk is en wat uitstraling past bij het kunstwerk.

Waar te koop?

Hierboven meldden we al even kort dat het aanbod in woonwarenhuizen op het gebied van lijstjes vaak erg beperkt is. Maar waar kun je dan wel terecht als je een schilderij inlijsten wilt? Wat is het juiste adres hiervoor? Je kunt dan het beste naar een echte lijstenmakerij gaan, zoals C-lijsten. Zij bieden heel veel mogelijkheden, waardoor ze ook voor jou een geschikte optie hebben. Wil je een schilderij inlijsten, dan kun je bij hen kiezen uit verschillende materialen:

  • hout
  • aluminium
  • kunststof

Ook kun je bij hen kiezen uit veel verschillende maten en kleuren. En daarnaast ook uit diverse stijlen. Sommige van de lijsten die zij verkopen, hebben een heel strakke en moderne uitstraling, terwijl anderen er juist veel klassieker uitzien. Door deze grote variatie in hun assortiment, kun je bij hen eigenlijk altijd een geschikt exemplaar vinden. Wil jij een schilderij inlijsten, dan ga je voor de mooiste lijsten dus naar C-Lijsten, de specialist op dit gebied!