Visum AmerikaGa je eindelijk die droomreis maken naar de Verenigde Staten, denk er dan aan je visum voor Amerika te regelen. Lees op esta-aanvragen.nl wat de eisen en richtlijnen zijn hiervoor. Zodra je dit goed geregeld hebt, dan kan jij met een gerust hart het land in gaan en deze ontdekken zoals jij in je hoofd hebt. Wat je precies moet aanvragen, is afhankelijk van de reis die je gaat maken. Met name de duur van jouw verblijf en wat je precies gaat doen. Als je niet gaat reizen, maar daar heen gaat om te werken, dan vereist dat een ander soort visum voor Amerika. Het is behoorlijk ingewikkeld om de juiste vergunning aan te vragen. Verdiep je daarom op tijd hierin, zodat je niets op te laatste moment hoeft te regelen. Zeker niet als je nog extra documenten moet toevoegen om jouw uiteindelijke visum voor Amerika te krijgen. Ook voor korte reizen waarbij je niet gaat werken, is een tijdelijk verblijfsvergunning nodig. Vergis je daar niet in als je voor je ontspanning naar dit land wilt. Het is een mooi land en de ervaring zeker waard. Het zou jammer zijn als dit niet goed kan verlopen, doordat juist dit deel niet goed of op tijd geregeld is. Dankzij ESTA kan dat voorkomen worden.

Visum Amerika: welke geldt voor jou?

De organisatie ESTA maakt het je makkelijk door aan te geven dat er twee soorten verblijfsvergunningen zijn:

  • Niet immigrant visum
  • Immigrant visum

De term niet immigrant visum maakt al veel duidelijk, dat je dus niet voor lange tijd in Amerika blijft, maar hiervoor wel een verblijfsvergunning moet hebben. Deze is van toepassing als je met een of meer van de volgende doelen naar de VS gaat: zakelijk, toeristisch, tijdelijk werk, studie of een medische behandeling. Besluit je voor onbepaalde tijd naar Amerika te gaan en daar permanent te verblijven, dan heb je een immigrant visum voor Amerika nodig. Naast de bovenste twee indelingen hebben ze ook nog verschillende categorieën gemaakt voor de aanvraag van een visum voor Amerika:

  • Diplomaten en buitenlandse ambtenaren
  • Zakelijk en toeristisch
  • Doorreis
  • Handelaren en investeerders
  • Student
  • Verloofd

Naast de bovenstaande zijn er nog veel meer categorieën beschikbaar voor een visum voor Amerika. Er kunnen tenslotte zoveel redenen zijn om naar Amerika te gaan. Zelfs werk is niet onder een categorie te bevatten en hier hebben ze meerdere categorieën voor gemaakt die betrekking hebben op verschillende branches en werkzaamheden.

Voor een permanent verblijf

Wil je voorgoed naar Amerika verhuizen? Zorg er dan voor dat je dit goed aanpakt om het juiste visum voor Amerika te krijgen. Op de website esta-aanvragen.nl wordt een drie stappen plan beschreven die essentieel is voor jouw verhuizing naar de andere kant van de Atlantische oceaan. Als eerste moet een Amerikaanse werkgever of familielid een petitie aangevraagd en goedgekeurd worden door de USCIS. Als tweede stap moet een visumnummer worden toegewezen, dat wordt door het ministerie van Buitenlandse zaken gedaan. Dit nummer leidt je naar de derde stap, de Green Card oftewel het immigratievisum. Dit visum voor Amerika is ook tijdelijk, maar geeft jou wel toestemming om in Amerika voor onbepaalde tijd te blijven. Voor een permanente resident status moet je nog een extra aanvraag doen. Dat is al mogelijk als je het nummer voor jouw visum voor Amerika hebt ontvangen. De stappen klinken heel eenvoudig en vanzelfsprekend, maar je komt vast en zeker vragen en formulieren tegen die de aanvraag ingewikkeld maken. Neem in dat geval contact op met ESTA, het ministerie van Buitenlandse zaken of desnoods de ambassade van de VS om ervoor te zorgen dat jouw aanvraag voor een visum voor Amerika probleemloos verloopt. Lees meer…