“Medezeggenschap adviseur”: het is hele mond vol. Ik ken het woord “medezeggenschapsraad” van vroeger, toen ouders daarvoor gevraagd werden op school. Maar ik kan me voorstellen dat er in organisaties anders dan scholen ook een soort medezeggenschapsraad aanwezig is. Echter – wat doet dan een medezeggenschap adviseur?

Kenmerken van een medezeggenschap adviseur

Om te kunnen uitleggen wat een medezeggenschap adviseur precies is, is het verstandig om eerst te kijken naar het idee van medezeggenschap. In Nederland hebben we het “recht op medezeggenschap”, wat betekent dat werknemers van een bedrijf invloed mogen en kunnen uitoefenen op het beleid van een bedrijf en de beslissingen die hier genomen worden. Dit is vastgelegd in de Wet op de Ondernemingsraden (WOR). Bij tien of meer werknemers is de werkgever verplicht om deze medezeggenschap formeel op te zetten – en dit heet dan vaak een ondernemingsraad. Voor de werkgever heeft dit als voordeel dat hij of zij weet wat er gaande is op de werkvloer en de betrokkenheid van zijn of haar personeel vergroot wordt. Voor de werknemers is medezeggenschap fijn omdat zij zo niet het idee van een ‘dictatuur’ krijgen, om het kort door de bocht te zeggen. Dit ter informatie over het functioneren van medezeggenschap – maar wat doet dan de medezeggenschap adviseur? Je kunt deze persoon omschrijven aan de hand van een aantal kenmerken, namelijk het aanbieden van hulp bij:

  • Het beleid
  • De administratie
  • De organisatie

Het gaat hierbij om het beleid, de administratie en de organisatie van de ondernemingsraad. Dit omdat het van belang is dat zo’n raad goed functioneert; een expert kan zorgen dat de zaken hier op rolletjes verlopen. Met administratie worden hierbij onder andere secretariële zaken bedoeld, waardoor de secretaris veel werk uit handen genomen wordt.  Daarnaast adviseert een medezeggenschap adviseur op het gebied van beleid: welke koers kan de ondernemingsraad het beste varen, is in het beleid gelet op bepaalde aspecten of zijn er dingen over het hoofd gezien, hoe gaat dit precies aangepakt worden en is dat realistisch – allerlei dingen waar een medezeggenschap adviseur een goede kijk op heeft. Zo wordt de ondernemingsraad weer op scherp gesteld en komt het uiteindelijk met een goed, degelijk beleid naar buiten. Waar een medezeggenschap adviseur zich verder veelal op richt, is coaching. Het gaat dan vooral om het coachen en trainen van medewerkers op het gebied van medezeggenschap. Maar niet alléén medewerkers – ook het bestuur kan zo’n training krijgen. De ondernemingsraad bestaat immers niet alleen uit de werkgevers.

De voordelen van Pasme

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt in het aanstellen van een medezeggenschap adviseur in uw organisatie, dan is het aan te raden eens te kijken op de volgende website: https://www.pasme.info/medezeggenschap-adviseur/. Dit is de website van Pasme, een bedrijf dat jarenlange ervaring heeft in het adviseren op het gebied van medezeggenschap. Daarnaast richt het bedrijf zich op vertrouwenszaken in het bedrijf (denk aan vertrouwenspersonen), mediation en personal organizing. Dit laat zien dat Pasme weet heeft van hoe organisaties in elkaar steken en hoe de zaken hier verlopen. Medezeggenschap adviseur is dus ook een van diensten die dit bedrijf aanbiedt, en hoewel er meerdere organisaties zijn waar u zo’n adviseur in dienst kunt nemen, hebben de adviseurs van Pasme een aantal voordelen. Deze zijn:

  • Geen vaste werkplek
  • Flexibele krachten

Allereerst het feit dat de adviseurs geen vaste werkplek vereisen. Voor een ondernemer als u betekent dit dat u geen kosten hoeft te maken voor bepaalde premies. Daarnaast zijn de adviseurs flexibele krachten, wat inhoudt dat u alleen hoeft te betalen voor de gewerkte tijd als adviseur. Ook dit scheelt kosten. Voordelig dus – en toch een goede kwaliteit!