Zuurbestendig asfaltBen jij ook op zoek naar een betrouwbare specialist voor het asfalteren van bijvoorbeeld uw oprit? Dan ben je bij avema Wegenbouw B.V. aan het juiste adres. avema Wegenbouw B.V. is een gespecialiseerd bedrijf in de aanleg van uiteenlopende soorten asfaltverhardingen en beschikken hiervoor over de meest moderne materieel. Zo ben je verzekerd van de hoogst mogelijke nauwkeurigheid en efficiëntie in de uitvoering. Minstens zo belangrijk als de kwaliteit van het gebruikte materieel, is de deskundigheid van de vakmensen. avema Wegenbouw B.V. heeft alleen de beste van de beste leggers in dienst.

Asfalt en zuurbestendig asfalt 

Asfalt is een veelzijdig product. Asfalt is dan ook verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren. Asfalt wordt per project vers aangemaakt op basis van aangeleverde specificaties van de gebruiker. Het zeer open asfalt beton (zoab) is heel bekend, maar er zijn ook varianten als extra dicht en slijtvast en bijvoorbeeld ook zuurbestendig asfalt. 

Voor veel veeteeltbedrijven zijn verharde kuilplaten en een goed verhard erf een noodzaak geworden. Echter, onder invloed van zuren blijkt beton uit te vreten waardoor stenen in het voer terecht kunnen komen. Maïs dient te worden opgeslagen in sleuf of kuilsilo’s waar maïszuren geen kans krijgen om de silo zelf aan te vreten of door te lekken naar de onderliggende bodem. Zuurbestendig asfalt wordt niet aangetast door deze zuren en is vloeistofdicht. Een asfaltverharding in de kuilopslag of sleufsilo vergemakkelijkt machinale aan- en afvoer van het kuilvoer met de kuilvoersnijvork. Omdat de vrijkomende sappen erg zuur zullen zijn, moet het zuurbestendig asfalt zijn. Om deze reden adviseert ASKO om ook altijd de betonnen keerwanden aan de binnenzijde in te spuiten met bitumenemulsie, voordat wordt gestart met asfalteren. Hierdoor wordt de betonwand beter bestaat tegen de zure bestanddelen van het voer. 

Zuurbestendig afvalt wordt dus gebruikt voor silo’s, kuilgrasvloeren en om als bodem te fungeren onder afvalverwerkingsbedrijven.  

Heeft zuurbestendig asfalt meerdere voordelen?

Of zuurbestendig asfalt meer voordelen heeft? Dat heeft het zeker! Zuurbestendig asfalt heeft veel meer voordelen dan de hierboven genoemde. Hieronder zal ik nog enkele voordelen voor je opsommen: 

  • Het is duurzaam zuurbestendig
  • Het is vloeistofdicht, dit houdt in dat het voorkomt dat het doorlekt naar de bodem 
  • Het kan ook worden toegepast als vloer
  • Het kan ook gemakkelijk over bestaande (beton)vloeren worden aangebracht
  • Het wordt beter beschermd, beton is namelijk niet zuurbestendig
  • Het is in een korte tijd aangelegd
  • Het droogt snel op, dit betekent dat het binnen een korte tijd ook gebruiksklaar is
  • En als laatst, heeft zuurbestendig asfalt ook nog een zeer aantrekkelijke prijs!

Even over het laatste puntje, de prijs. De prijs is natuurlijk zeker niet onbelangrijk, het gaat immers wel vaak over een redelijk aantal vierkante meter… De kosten per vierkante meter liggen relatief gezien redelijk laag. Hierdoor is het asfalteren van een weg, zoals een oprit, in de meeste gevallen veel goedkoper dan het bestraten ervan – iets wat veel mensen ook niet weten of verachten. Bovendien gaat een professioneel aangelegde asfaltverharding vele jaren mee, waardoor je er een lange tijd niet meer in hoeft te investeren of er naar om hoeft te kijken. Zo bespaar je veel geld en moeite!